Lucrari executate

Portofoliu de Lucrări

Date de contact

Panouri FotoVoltaice Panouri Solare Turbine Eoliene Turbine Hidro

Panouri FotoVoltaice


1. Sisteme ON-GRID
cu debitare energie electrică în rețeaua publică dati click pentru explicatii

sat Bistrița, com. Alexandru cel Bun, jud. Neamț
primul sistem cu injectare/debitare energie electrică în rețeaua publică
(Certificate Verzi)

     Primul proiect (din Moldova) cu panouri fotovoltaice ce injecteaza (debiteaza) energie electrica in reteaua publica de energie electrica E.On Moldova a fost realizat de catre echipa noastra. Acest prim proiect a fost pus in functiune in data de 05.07.2013, iar mai apoi a fost obtinuta acreditarea ANRE si inscrierea in listele de producatori ale companiei Transelectrica. Pe buna dreptate acesta este primul proiect din Moldova deoarece a fost conectata prima persoana fizica la reteaua publica de energie electrica E.On Moldova (E.On Moldova distribuie energia electrica in judetele : Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui), in vederea obtinerii de Certificate Verzi, iar pana in acest moment la reteaua E.On Moldova erau conectate doar persoane juridice.

     Desi convingerile majoritatii persoanelor cu care am avut contact erau ca nimeni nu se poate conecta la reteaua publica de energie electrica din postura de simpla persoana fizica si mai ales cu o putere instalata atat de mica, noi am reusit acest lucru. Desi am intampinat foarte multe piedici din partea autoritatilor publice (prefer sa nu nominalizez, desi ar trebui), intr-un final putem afirma cu mandrie ca am invins sistemul birocratic romanesc. Astfel, aceste tipuri de lucrari sunt disponibile si pentru persoanele fizice si nu numai pentru persoanele juridice (SRL/SA). In concluzie, la reteaua publica de energie electrica se pot conecta si persoane fizice cu o putere instalata foarte mica (dar deloc de neglijat) in comparatie cu marile parcuri de panouri fotovoltaice.

Dați click pe imagini pentru a vizualiza detalii (secvente video).
8 panouri FotoVoltaice
 

     Cele 8 panouri fotovoltaice de 240 W bucata totalizeaza o putere instalata de 1920 W = 1,92 kW. Foarte multe persoane calificate (electricieni si chiar ingineri in domeniul electric) considera ca aceasta putere este foarte mica pentru a asigura alimentarea unei locuinte, dar noi putem sa le demonstram oricand contrariul. O precizare foarte importanta : nu faceti confuzie intre puterea instalata (kW) a panourilor fotovoltaice si energia electrica (kWh) produsa de aceste panouri. De aceea, pentru fiecare proiect in parte trebuie intocmit un necesar de energie electrica (pe care foarte putini pot sa-l realizeze) si apoi rezulta puterea instalata a panourilor fotovoltaice prin care se poate produce aceasta cantitate de energie electrica. Suntem perfect calificati sa realizam aceste calcule energetice, iar dovada o reprezinta cele peste 20 de lucrari functionale cu panouri fotovoltaice realizate, pe care le puteti vizualiza mai jos. Nu este de ajuns sa fii electrician si nici macar inginer pentru a proiecta, executa si pune in functiune un asemenea sistem de energie regenerabila, daca nu cunosti elemente de proiectare esentiale in acest domeniu.

     Avantajele acestui tip de proiect sunt : obtinerea de Certificate Verzi si amortizarea investitiei intr-o perioada de cativa ani. Avand in vedere faptul ca panourile fotovoltaice sunt garantate 25 de ani si pretul energiei electrice este intr-o continua crestere, consideram ca aceasta investitie este profitabila.

8 panouri FotoVoltaice
 

     Invertorul on-grid este printre cele mai performate invertoare de pe plan mondial, fabricat de catre o firma cu renume mondial. Pe aceasta cale va asiguram ca toate produsele din portofoliul nostru sunt de cea mai buna calitate deoarece preferam sa lucram cu produse cu performate foarte bune, desi au costuri mai ridicate decat majoritatea "chinezismelor". Noi nu facem experimente pe banii dumneavoastra.

     Pentru detalii asupra productiei de energie electrica, va rog sa dati click pe imaginea de mai jos.

invertor pentru injectarea energiei electrice în rețeaua publică
 

     Daca va simtiti "bombardat" cu informatii citind cele de mai sus si/sau daca sunteti real interesat de asemenea sisteme, va invitam in zona Ursuleti, sat Bistrita, com. Alexandru cel Bun, jud. Neamt, pentru a vizualiza acest proiect.

localizare proiect

sus


sat Dobreni, com. Dobreni, jud. Neamț
sistem cu injectare/debitare surplus de energie electrică în rețeaua publică
(compensare)

     Opinia beneficiarului referitoare la Unghiul optim de înclinare în funcție de anotimp (traiectoria Soarelui) :

     " Pentru o amortizare mai rapida si eficienta a investitiei este nevoie ca productia sa fie cat mai mare. Acest lucru se face prin reglajul panourilor care in cazul meu este numai pe o axa. Cazul ideal fiind un sistem de urmarie a soarelui, dar care din nefericire este scump. Chiar si asa la un sistem de reglare pe o axa fata de un sistem fix se obtine o crestere a productiei de pana la 20%. Avantajul acestui sistem de reglare o reprezinta simplitatea constructiva. Reglajul se face lunar. De asemenea este foarte importanta si curatarea panourilor de impuritati. "

12 panouri FotoVoltaice - înclinate la unghiul ideal corespunzător lunii mai
 

     Opinia beneficiarului referitoare la Montarea corectă a panourilor fotovoltaice pe un suport independent :

     " De asemenea am observat cu ochiul liber la temperaturi negative cum aerul cald se ridica de pe panouri. Dupa cum stiti prea bine rezistenta conductorului electric este influentata de temperatura, iar vara temperatura unui de acoperis poate ajunge si la 70 de grade celsius, nu mai vorbim de acoperisurile moderne de culori inchise. "

12 panouri FotoVoltaice - înclinate la unghiul ideal corespunzător lunii mai

sus


sat Ion Creangă, com. Ion Creangă, jud. Neamț
sistem cu injectare/debitare surplus de energie electrică în rețeaua publică
(compensare)

     ... in curs de actualizare

14 panouri FotoVoltaice - prim plan
 

     ... in curs de actualizare

14 panouri FotoVoltaice - plan general

sus


mun. Piatra Neamț, str. Fermelor, jud. Neamț
sistem cu injectare/debitare surplus de energie electrică în rețeaua publică
(compensare)

     ... in curs de actualizare

Suport metalic REGLABIL
 

     ... in curs de actualizare

10 panouri FotoVoltaice
 

     ... in curs de actualizare

10 panouri FotoVoltaice
 

     ... in curs de actualizare

10 panouri FotoVoltaice montate pe acoperis

sus


sat Săvinești, com. Săvinești, jud. Neamț
sistem cu injectare/debitare surplus de energie electrică în rețeaua publică
(compensare)

     ... in curs de actualizare

32 de panouri FotoVoltaice - montate pe suport metalic reglabil
 
32 de panouri FotoVoltaice
 
32 de panouri FotoVoltaice
 
tronson din spate (8 buc)

sus


mun. Piatra Neamț, str. Stînjenelului, jud. Neamț
sistem cu injectare/debitare surplus de energie electrică în rețeaua publică
(compensare)

     Montarea corectă a panourilor FotoVoltaice se realizează respectând câteva reguli esențiale pentru a obține producția maximă de energie electrică (detalii mai jos). Clienții noștri cunosc aceste aspecte și le aplică pentru a utiliza panourile FotoVoltaice la randamentul maxim. Instalațiile/sistemele de energie regenerabilă sunt destul de costisitoare, de ce să nu utilizăm panourilor FotoVoltaice la adevărata lor capacitate ? Noi vă ajutăm să realizați acest lucru.

     Majoritatea firmelor ce activează în domeniu (există foarte puține excepții) nu cunosc aceste reguli esențiale pentru a obține o producție maximă de energie electrică (pentru a utiliza un panou FotoVoltaic la adevărata sa valoare). Dumneavoastră, ca și posibil client final, cu siguranță nu cunoașteți aceste reguli foarte importante, pentru a obține randamentul maxim. Din comoditate (sperăm că este așa) sau în lipsa unor cunoștințe solide în domeniu (în acest caz este destul de grav), acești constructori nu montează corect panourile FotoVoltaice. Pentru a vă demonstra aceste afirmații, vă invit să vizitați oricând în teren orice lucrare realizată (la alegerea dumneavoastră) și vă veți convinge de aceste aspecte.

10 panouri FotoVoltaice - montate pe suport metalic reglabil
 

     Noi, spre deosebire de multe alte firme, asigurăm serviciul complet : de la faza de consultanță, proiectare și obținere a documentației (garantăm obținerea Avizului Tehnic de Racordare - emis de E.On) și până la faza de execuție și punere în funcțiune. Există multe firme care doar comercializează și instalează panourile FotoVoltaice și apoi îl lasă pe beneficiar "să-și bată capul" cu obținerea tuturor avizelor, acordurilor, proiectelor, certificatelor, autorizațiilor, etc. și vă asigurăm că documentația este foarte "stufoasă" și destul de greu de obținut pentru cineva care se confruntă pentru prima dată cu această problemă.

     Pentru a susține/demonstra cele expuse mai sus, vă rog sa vizitați o lucrare realizată (dintre cele on-grid), la alegerea dumneavoastră și să consultați părerea beneficiarului vis-a-vis de acest aspect.

10 panouri FotoVoltaice - vedere generală
 

     Pentru noi (echipa noastră) ar fi ușor să montăm panourile FotoVoltaice pe șarpantă (la unghiul de înclinare al acoperișului, cu orientare spre Sud-Est sau Sud-Vest, de exemplu), timpul de lucru ar fi mult mai scurt, iar clientul final (și mulți instalatori din păcate nu cunosc) nu ar cunoaște/afla niciodată cu adevărat câtă energie electrică se poate produce folosind 10 panouri FotoVoltaice montate corect ; dar clientul nostru cunoaște aceste aspecte, pentru că a fost informat corect și complet și pentru că în realitate s-au obținut producții mai mari de energie electrică decât în estimările realizate (în faza de proiectare).

10 panouri FotoVoltaice - vedere din spate
 

     Chiar dacă acoperișul (șarpanta) pe care s-au montat aceste 10 panouri FotoVoltaice are orientare vestică, panourile FotoVoltaice au fost montate corect, cu expunere sudică și cu un unghi de înclinare reglabil. Doar astfel se obține randamentul maxim pentru producția de energie electrică.

10 panouri FotoVoltaice - montate pe suport metalic reglabil

sus


sat Petricani, com. Petricani, jud. Neamț
sistem cu injectare/debitare surplus de energie electrică în rețeaua publică
(compensare)

     in curs de actualizare...

20 de panouri FotoVoltaice - înclinate la unghiul de primăvară
 

     in curs de actualizare...

20 de panouri FotoVoltaice - înclinate la unghiul de vară
 

     in curs de actualizare...

20 de panouri FotoVoltaice - înclinate la unghiul de primăvară
 

     in curs de actualizare...

20 de panouri FotoVoltaice - înclinate la unghiul de vară

sus


sat Vădurele, com. Alexandru cel Bun, jud. Neamț
sistem cu injectare/debitare surplus de energie electrică în rețeaua publică
(compensare)

     in curs de actualizare...

12 panouri FotoVoltaice LG 260 W MonoX - înclinate la unghiul de vară
 

     in curs de actualizare...

12 panouri FotoVoltaice monocristaline - înclinate la unghiul de vară

sus


sat Cuejdiu, com. Gîrcina, jud. Neamț
sistem cu injectare/debitare surplus de energie electrică în rețeaua publică
(compensare)

     in curs de actualizare...

6 panouri FotoVoltaice policristaline înclinate la unghiul de iarnă (efectuare probe sistem de înclinare)
 

     in curs de actualizare...

6 panouri FotoVoltaice policristaline înclinate la unghiul de iarnă (efectuare probe sistem de înclinare)
 

     in curs de actualizare...

6 panouri FotoVoltaice policristaline înclinate la unghiul de vară

sus


 

2. Sisteme OFF-GRID

cu stocare energie electrică în acumulatori dati click pentru explicatii


sat Poiana Teiului, com. Poiana Teiului, jud. Neamț

     Alimentarea cu energie electrică a locuinței este o prioritate, în orice zonă s-ar afla aceasta. Datorită faptului că realizarea unui branșament electric implica costuri destul de mari, beneficiarul a decis instalarea unui sistem de energie regenerabilă.

"belle-vedere" - lacul Izvorul Muntelui, punct Poiana Largului
 

     Energia electrică necesară este obținută cu ajutorul a 6 panouri fotovoltaice și a unei turbine eoliene.

vedere generală - locuință, Panouri FotoVoltaice și Turbină Eoliană
 

     Fiecare dintre cele 6 panouri fotovoltaice are puterea de 230 W, deci puterea totală instalată este 1380 W = 1,38 kW. Panourile fotovoltaice produc energie electrică suficientă pentru o locuință. Aceasta cantitate de energie electrică este suficientă pentru a alimenta următorii consumatori :

– iluminatul locuinței - zilnic
– frigider - zilnic
– mașină de spălat - o dată la 3 zile
– televizor - 6 ore/zi
– 2 receptoare satelit - 6 ore/zi
– 1 calculator+monitor+boxe - 8 ore/zi
– 1 laptop - 6 ore/zi
– diverse scule electrice (mașină de găurit, polizor unghiular, fierăstrău pendular, fierăstrău circular, șlefuitor)
– diverse aparate electrocasnice (aspirator, cuptor cu microunde, fier de călcat, robot de bucătărie, friteuza, expresor cafea, hotă, uscător de păr)
Panouri FotoVoltaice montate pe suport metalic reglabil
 

     Pentru a suplini nevoile de energie electrică în anotimpul rece (datorită duratei scurte a zilei și nivelului de iluminat mai scăzut), sistemul a fost dotat și cu o turbină eoliană cu putere de 400 W.  Puterea maximă a turbinei eoliene este atinsă la viteza vântului de 45 km/h, iar turbina începe să producă energie electrică la o viteza a vântului de 13 km/h. Turbina eoliană rezistă la o viteză maximă a vântului de 177,12 km/h.

Turbină Eoliană
 
Turbină Eoliană - plan apropiat
 

     Energia electrică produsă de panourile fotovoltaice și turbina eoliană este stocată în 8 acumulatori și poate fi consumată oricând este nevoie, pe parcursul zilei sau a nopții. Sistemul funcționează pe tensiunea de 24 V, de aceea s-au creat grupe de câte 2 acumulatori de 12 V montați în serie, iar grupele rezultate au fost legate în paralel pentru a crea capacitatea electrică necesară. Acești acumulatori cu gel permit un grad mare de descărcare și nu necesită nici un fel de întreținere. Energia electrică totală stocată în acumulatori este de 12,5 kWh, iar la un consum de 4 kWh / zi, sistemul oferă 3 zile de autonomie !

Acumulatori cu Gel fără întreținere
 

     Turbina eoliană dispune de un regulator de încărcare încorporat, iar panourile fotovoltaice încarcă acumulatorii prin intermediul unui regulator de încărcare de 60 A în tehnologie MPPT. Regulatorul de încărcare permite reglarea a numeroși parametri, printre care tensiunea de absorbție, tensiunea de menținere, tensiunea de egalizare, curentul de încărcare și oferă rapoarte zilnice (memorează 128 de zile) despre cantitatea de energie electrică produsă, puterea maximă, tensiunea și curentul furnizat de panouri și tensiunea, curentul de încărcare al acumulatorilor și numeroși alți parametri.

Regulator de Încărcare
 

     Energia electrică stocată poate fi consumată direct în curent continuu la 24 V sau în curent alternativ folosind un invertor. Acest invertor permite cuplarea la intrare a unui generator ce poate încărca acumulatorii în situații de urgență și în același timp poate alimenta întreaga locuință. Tensiune de intrare este de 24 V curent continuu, iar tensiunea de ieșire este de 230 V curent alternativ iar forma de undă a tensiunii este perfect sinusoidală, ideală pentru a funcționa fără probleme consumatori precum motoare electrice (de la mașina de spălat, frigider, etc.)

Invertor cu formă de undă perfect sinusoidală
 

     Toate echipamentele descrise mai sus au fost interconectate într-un tablou electric de automatizare și protecție la tensiuni de origine atmosferică și suprasarcină. S-au montat arestori, siguranțe automate, siguranțe MPR, cleme pentru legături electrice.

Sistem de comandă și control

sus


sat Vădurele (Secu Vaduri), com. Alexandru cel Bun, jud. Neamț

     Într-o zonă izolată, la distanță mare de rețeaua publică de energie electrică alimentarea consumatorilor este o problemă care poate fi rezolvată foarte ușor folosind sisteme de energie regenerabilă : panouri fotovoltaice, turbine eoliene sau hidro-turbine. Proprietarul locuinței a optat pentru instalarea unui panou fotovoltaic.

plan general
 

     Energia electrică necesară unui sistem de supraveghere audio-video este obținută prin intermediul unui panou fotovoltaic (produs în Germania) cu putere de 185 W. Producătorul german garantează că peste 25 de ani panoul va furniza cel puțin 80 % din puterea electrică inițială.

plan general
 

     Panoul fotovoltaic a fost instalat pe un suport metalic reglabil, deoarece (pentru maximizarea producției de energie electrică) se recomandă reglarea unghiului vertical de înclinare cel puțin de 4 ori pe an. (în cele 4 anotimpuri)

Panou FotoVoltaic și sistem de supraveghere audio-video

sus


sat Dobreni, com. Dobreni, jud. Neamț

     Întreruperile destul de frecvente în furnizarea energiei electrice creează probleme destul de mari pentru funcționarea unei centrale termice pe combustibil solid. Pentru a elimina aceste neplăceri, beneficiarul a decis instalarea a 2 panouri fotovoltaice.

plan general
     Maximul producției de energie electrică este atins în lunile iunie, iulie și august, când aceste 2 panouri fotovoltaice produc în medie 1.750 Wh (1,75 kWh) pe zi. Această cantitate de energie electrică este suficientă pentru alimentarea următorilor consumatori :
     - frigider clasa A+ (240 l - frigider și 70 l - congelator ; durată de funcționare : 24/24 ore) ; energie necesară : 0,7 kWh / zi
     - TV LED sau LCD (putere electrică : 80 W ; durată de funcționare : 5 ore) ; energie necesară : 0,4 kWh / zi
     - iluminatul locuinței (6 lămpi economice ; durată de funcționare medie : 5 ore) ; energie necesară : 0,33 kWh / zi

     - diverse aparate electrocasnice folosite frecvent

Panouri FotoVoltaice instalate pe suport metalic reglabil
 

     Acumulatorii cu ciclu profund de descărcare furnizează suficientă energie electrică pentru ca pompa centralei termice (45 W) și iluminatul locuinței (lămpi economice de 11 W) să dispună de 3 zile de autonomie (în anotimpul de iarnă), la un grad de descărcare a acumulatorilor de 50 %. Deci în cazuri extreme, sistemul permite funcționarea pompei fără probleme până la 5 zile, la un grad de descărcare a acumulatorilor de 80 %.

     Energia electrică stocată în acumulatori este de 2400 Wh = 2,4 kWh , suficientă pentru a permite alimentarea consumatorilor specificați mai sus (frigider, tv, iluminat, aparate electrocasnice diverse) pe perioada caldă a anului.

Acumulatori cu ciclu profund
 

     Sistemul a fost dotat cu un regulator de încărcare în tehnologie MPPT de 60 A, ce permite cuplarea a maxim 10 panouri fotovoltaice cu aceleași caracteristici, deoarece beneficiarul dorește (în viitorul apropiat) mărirea capacității sistemului de energie alternativă.

Regulator de Încărcare în tehnologie MPPT
 

     Tabloul electric a fost echipat cu siguranțe automate, siguranțe MPR și arestori pentru a asigura potecția echipamentelor acestui sistem la suprasarcină și supratensiuni de origine atmosferică.

Sistem de comandă și control
 
Tablou Electric

sus


sat Cuejdiu, com. Gârcina, jud. Neamț

     Fiecare dintre noi își dorește o căsuță de vacanță într-o zonă liniștită, cât mai departe de civilizație, unde își poate petrece sfârșitul de săptămână sau sărbătorile. Deși beneficiarul dispune de un generator de energie electrică, acesta a decis instalarea de panouri fotovoltaice pentru a păstra farmecul și liniștea zonei, dar și din considerente economice. Cu toate că investiția inițială este mai mare decât costul unui generator, aceasta se amortizează destul de repede deoarece costurile cu întreținerea sistemului sunt 0 (spre deosebire de costurile suplimentare pe care le implică un generator electric).

plan general
 

     Cele 2 panouri fotovoltaice au fost montate pe un suport metalic reglabil, care permite modificarea unghiului de înclinare față de planul orizontal de la 10 la 80°. Acest lucru este necesar pentru a maximiza producția de energie electrică. Panourile fotovoltaice produc energie electrică suficientă pentru a alimenta următorii consumatori : tv LED, frigider, iluminatul locuinței și diverse aparate de uz electrocasnic.

Panouri FotoVoltaice

sus


sat Cuejdiu, com. Gârcina, jud. Neamț

     Sistemele de energie regenerabilă cu panouri fotovoltaice se integrează perfect în peisajul oricărei zone și totodată îmbunătățesc calitatea mediului prin faptul că nu poluează pentru a produce energie electrică. Se știe că, pentru producerea a 1 kWh de energie electrică, se eliberează în atmosferă o cantitate destul de importanta de dioxid de carbon (în funcție de procesul de generare a energiei electrice). Acest sistem de energie regenerabilă alimentează instalația de iluminat a locuinței de vacanță, un hidrofor, televizor, aparate electrocasnice diverse și scule electrice folosite ocazional (mașină de găurit, polizor unghiular, ferăstrău pendular, etc.).

Panouri FotoVoltaice
 
     Regulatorul de încărcare beneficiază de tehnologia MPPT (maximum power point tracking = urmărirea punctului de putere maximă) și astfel cantitatea de energie electrică transferată de la panourile fotovoltaice către acumulatori este maximă.
     Afișajul digital al regulatorului de încărcare oferă informații despre :
          - tensiunea, intensitatea, puterea și energia electrică produsă de panourile fotovoltaice
          - tensiunea și curentul de încărcare al acumulatorilor, precum și temperatura acumulatorilor
          - intensitatea, puterea și energia electrică livrată către consumatorul de curent continuu (12 V sau 24 V)
     Regulatorul de încărcare permite selectarea tipului corespunzător de acumulatori, astfel :
          - SEAL - pentru acumulatori cu gel sau AGM, fără întreținere
          - FLOOD - pentru acumulatori cu electrolit lichid, cu întreținere
Regulator de Încărcare
 

     Pentru protecția echipamentelor sistemului de energie regenerabilă a fost montat un tablou electric echipat cu siguranțe de c.c.

tablou electric și regulator de încărcare

sus


sat Pângărați, com. Pângărați, jud. Neamț

     - în curs de actualizare ...

Panouri FotoVoltaice
 

- în curs de actualizare ...

Panouri FotoVoltaice
 

- în curs de actualizare ...

Regulator de Încărcare, Tablou Electric de c.c. și Tablouri Electrice de c.a. (sus)
 

     Cei 3 acumulatori (12 V, 250 Ah) cu ciclu profund de descărcare înmagazinează maxim 9 kWh, energie electrică ce poate asigura funcționarea fără întrerupere a consumatorilor timp de 3 zile. ... în curs de actualizare ...

Acumulatori cu ciclu profund de descărcare
 

- în curs de actualizare ...

Tablou Electric, Regulator de încărcare, Acumulatori

sus


sat Dobreni, com. Dobreni, jud. Neamț

     - în curs de actualizare ...

Panou FotoVoltaic
 
     - în curs de actualizare ...
Regulator de Încărcare

sus


sat Stejaru, com. Fărcașa, jud. Neamț

     - în curs de actualizare ...

Panou FotoVoltaic
 
     - în curs de actualizare ...
Regulator de Încărcare și tablou electric
 
     - în curs de actualizare ...
Acumulatori cu ciclu profund și UPS

sus


oraș Filiași, str. Viilor, jud. Dolj

     Deși este amplasată la distanță mică (mai puțin de 100 m) față de rețeaua națională de energie electrică, costurile aferente realizării unui branșament electric pentru această locuință (alimentare direct din joasă tensiune, folosind 2 stâlpi din beton ; în plan secund se distinge o altă rețea națională de medie tensiune) sunt mai mari decât costul unui sistem fotovoltaic. De aceea beneficiarul a optat pentru instalarea unui sistem de energie regenerabilă care îi asigură autonomie energetică; se alimentează cu energie electrică următorii consumatori : iluminatul locuinței, frigider clasa A+, televizor, receptor satelit, laptop, diverse scule electrice și aparate electrocasnice.

Panouri FotoVoltaice
 

     Cele 2 panouri fotovoltaice (cu putere de 195 W bucata) au fost amplasate pe acoperișul locuinței, la cererea explicită a beneficiarului. Sistemul de prindere pe țiglă este alcătuit din piese special concepute, pentru a nu afecta hidroizolația clădirii.

Panouri FotoVoltaice
 

     Sistemul a fost dotat cu un regulator de încărcare tip MPPT de 15 A, ce asigură un randament cu până la 30 % mai mare decât în cazul de regulatoarelor tip PWM. Acest regulator permite vizualizarea a numeroși parametri electrici, printre care : tensiunea, curentul, puterea și energia electrică produsă de către cele 2 panouri fotovoltaice; tensiunea, curentul de încărcare și temperatura acumulatorilor (în funcție de care se optimizează procesul de încărcare) și alți parametri.

Regulator de încărcare și Tablou electric
 

     Acumulatorii montați în acest sistem de energie regenerabilă sunt cei mai performanți acumulatori cu gel ce există pe piață, deoarece sunt produși în Germania de către firma ce a inventat (în anul 1983) acumulatorii cu gel.

Acumulatori cu Gel (cu ciclu profund de încărcare/descărcare, fără întreținere)
 

     Invertorul cu undă perfect sinusoidală (cu putere nominală de 1200 W, iar pe durată scurtă de timp 2000 W) poate alimenta fără probleme, pe lângă iluminatul locuinței, un frigider clasa A+, televizor, receptor satelit, laptop, ciocan rotopercutor, mașină de găurit, polizor unghiular și diverse alte scule electrice.

Invertor cu formă de undă perfect sinusoidală

sus


sat Pângărăcior, com. Pângărați, jud. Neamț

     - în curs de actualizare ...

Panouri FotoVoltaice
 

     - în curs de actualizare ...

Panouri FotoVoltaice
 

     - în curs de actualizare ...

Regulator de încărcare
 

     - în curs de actualizare ...

Tablou electric și Regulator de încărcare

sus


sat Târgușor, com. Târgușor, jud. Constanța

     - în curs de actualizare ...

Mănăstirea Sf. Ioan Casian
 

     - în curs de actualizare ...

plan general
 

     - în curs de actualizare ...

Panouri FotoVoltaice
 

     - în curs de actualizare ...

Panouri FotoVoltaice
 

     - în curs de actualizare ...

Acumulatori
 

     - în curs de actualizare ...

sistem

sus


sat Hangu, com. Hangu, jud. Neamț

     - în curs de actualizare ...

Panou FotoVoltaic
 

     - în curs de actualizare ...

Panou FotoVoltaic
 

     - în curs de actualizare ...

Regulator de încărcare
 

     - în curs de actualizare ...

Invertor și Acumulatori

sus


sat Bistrița, com. Alexandru cel Bun, jud. Neamț

     - în curs de actualizare ...

Panou FotoVoltaic
 

     - în curs de actualizare ...

sistem

sus


sat Bistrița, com. Alexandru cel Bun, jud. Neamț

     - în curs de actualizare ...

Panou FotoVoltaic
 

     - în curs de actualizare ...

sistem

sus


Auto caravană

     - în curs de actualizare ...

Panou FotoVoltaic
 

     - în curs de actualizare ...

Auto caravana

sus


sat Cercu, com. Bârnova, jud. Iași

     - în curs de actualizare ...

Panouri FotoVoltaice
 

     - în curs de actualizare ...

Panouri FotoVoltaice
 

     - în curs de actualizare ...

Regulator de Încărcare , invertor și tablouri electrice
 

     - în curs de actualizare ...

Acumulatori
 

     - în curs de actualizare ...

sistem

sus


sat Turturești, com. Girov, jud. Neamț

     - în curs de actualizare ...

Panouri FotoVoltaice
 

     - în curs de actualizare ...

Panouri FotoVoltaice
 

     - în curs de actualizare ...

sistem

sus


oraș Onești, str. Avântului, jud. Bacău

     - în curs de actualizare ...

6 Panouri FotoVoltaice policristaline de 240 W/buc.
 

     - în curs de actualizare ...

Panouri FotoVoltaice montate pe suport metalic reglabil pe o axă (verticală)
 

     - în curs de actualizare ...

Regulator de încărcare, Invertor și tablou electric
 

     - în curs de actualizare ...

Acumulatori - 8 buc. de 200 Ah/buc.
 

     - în curs de actualizare ...

Sistem fotovoltaic

sus


   Ne putem deplasa oricând în teren (în orice locație se dorește) să vizităm lucrările realizate și pentru a vă convinge de performanțele Panourilor FotoVoltaice.

 

© 2008-2015 Munteanu Alin Cătălin Î.I.

consultanta - proiectare - instalare - executie - sisteme de energie electrica - alternativa - regenerabila - ecologica - gratuita - nelimitata : Eco Energy - Piatra Neamt
panouri - FotoVoltaice - Solare - turbine - Eoliene - Hidro - acumulatori cu gel - regulatoare de incarcare - invertoare unda perfect sinusoidala si de retea - redresoare - convertoare
sisteme on grid / off grid - injectare - debitare - conectare la retea - energie electrica in retea - lucrari jud. Neamt, Iasi, Suceava, Botosani, Bacau, Vaslui